Τράβα κουπί με… ευγνωμοσύνη!

Δεν θα ήταν τέλειο αν εργαζόσουν στη δουλειά των ονείρων σου και πεταγόσουν από το κρεβάτι σου κάθε πρωί γεμάτος ενθουσιασμό; Δεν θα ήταν τέλειο αν οδηγούσες ένα φοβερό αμάξι, αν ζούσες στο ιδανικό σπίτι με τον/την σύντροφο που λαχταράς, εάν είχες τα χρήματα που θέλεις για να νιώθεις οικονομικά ανεξάρτητος, εάν σε γενικές γραμμές μπορούσες να ικανοποιήσεις όλες σου τις ανάγκες και επιθυμίες;

Μπορεί τα πράγματα στη ζωή σου να μην πηγαίνουν όπως θα ήθελες.. Μπορεί να παλεύεις να βρεις μια δουλειά ή να δυσκολεύεσαι να βγάλεις το μήνα .. Μπορεί να  σου τυχαίνουν διάφορες αναποδίες στη ζωή σου..  Θα ήταν πραγματικά συναρπαστικό, εάν στη ζωή μας όλα πήγαιναν τέλεια, δηλαδή όπως ακριβώς θα θέλαμε!

Δεν συμβαίνει όμως αυτό στην πραγματική ζωή. Τίποτα δεν είναι δεδομένο και τίποτα δεν χαρίζεται. Ο μόχθος και ο πόνος δεν είναι η εξαίρεση αλλά η ρουτίνα της ζωής.. Έτσι είναι η ζωή!

Τι μπορείς να κάνεις; Δεν ωφελεί να αγχώνεσαι και να στεναχωρίεσαι γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να καταστρέψεις την υγεία σου. Μάθε, λοιπόν,  να ελέγχεις τη βάρκα σου και να τραβάς κουπί ευγενικά προς το ρεύμα της ζωής και όχι προς την αντίθετη κατεύθυνση. Βρες τη δύναμη που υπάρχει μέσα σου, και αξιοποίησέ την, ώστε να διατηρείς μια δημιουργική στάση προς τη ζωή, συνειδητοποιώντας  ότι οι αναποδιές και τα εμπόδια είναι τα δώρα της προσωπικής σου ανάπτυξης και εξέλιξης.

Όταν προσκολλάς τη σκέψη σου και εστιάζεις την προσοχή σου στην έλλειψη των υλικών αγαθών που στερείσαι σήμερα, αυτομάτως παράγεις αρνητικά συναισθήματα με αποτέλεσμα να νιώθεις άτυχος, θλιμμένος, ανήμπορος..

Πλημμύρισε, λοιπόν,  τη σκέψη σου με τη νοοτροπία της αφθονίας που υπαγορεύει να νιώθεις ευγνωμοσύνη και χαρά για όλα όσα σου προσφέρει απλόχερα η ζωή.. Νιώσε ευγνωμοσύνη για την υγεία σου, για την αγάπη και την στήριξη  που σου προσφέρουν οι κοντινοί σου ανθρώποι, για τη χαρά της φιλίας, για  τον αξιοπρεπή βίο..

Βάζε κάθε μέρα σε ό,τι κάνεις τον καλύτερο σου εαυτό, κάνε υπομονή για τα καλύτερα που προσμένεις να έρθουν, μην  τα παρατάς, μην  απελπίζεσαι. Αντιμετώπιζε την κάθε ημέρα με  θετικότητα και αισιοδοξία. Κάνε την κάθε μέρα να μετρά!!

 

Καλή εφαρμογή!

Με εκτίμηση και σεβασμό,

Dynamic Coaching Lab

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

.