Βρες δουλειά άμεσα!

Ψάχνεις εργασία δίχως αποτέλεσμα;  Νιώθεις απογοήτευση ;

Εάν σε προβληματίζει και σε αγχώνει η άκαρπη μέχρι στιγμής προσπάθεια, τότε αυτό το άρθρο έχει συνταχθεί για σένα. Παρακάτω, θα σου αποκαλύψω τις κατάλληλες μεθόδους και στρατηγικές που θα σε βοηθήσουν να βρεις εργασία σύντομα.

Εάν η προσπάθεια σου εξαντλείται στο να διαβάζεις καθημερινά τις αγγελίες στην εφημερίδα, μην απορείς που δεν βρίσκεις μια θέση που να ταιριάζει στο επαγγελματικό σου προφίλ. Ο συγκεκριμένος τρόπος είναι αναποτελεσματικός, αφού σύμφωνα με μελέτες κρίνεται αποτυχημένος κατά  90%. Οι συχνές επισκέψεις στον ΟΑΕΔ είναι επίσης άκαρπες, ενώ η τυφλή ταχυδρόμηση βιογραφικών αγγίζει το 93%  της αποτυχίας.

Ποιες είναι λοιπόν οι πετυχημένες στρατηγικές και μέθοδοι που θα σε οδηγήσουν στην αποτελεσματική αναζήτηση εργασίας;

Η  ομάδα του Dynamic Coaching Lab  συγκέντρωσε τις 4 πιο δυναμικές στρατηγικές της επιτυχίας  παρακάτω:

  1. Δικτύωση

Tο networking είναι το νούμερο ένα μυστικό της επιτυχίας, αφού αυξάνει τις πιθανότητες να βρεις εργασία κατά 84%.  Εάν ο στόχος σου είναι να εργαστείς  στην πόλη σου, τότε επένδυσε στο δίκτυο φίλων, συγγενών και προσωπικών επαφών. Ωστόσο μην περιοριστείς μόνο σε αυτό. Ανέπτυξε το δίκτυό σου, δίνοντας το παρόν σε ευκαιρίες καριέρας, συμμετέχοντας σε συλλόγους,  εθελοντικές δράσεις, ημερίδες, σεμινάρια, συνέδρια κ.λ.π.

If you want to networking successfully, identify the right ecosystem for your needs.

Judy Robinet

           

2. Αναζήτηση εργασίας στο Διαδίκτυο

Μια απαραίτητη επαγγελματική ικανότητα είναι η εξοικείωση με το  digital περιβάλλον και τους υπολογιστές. Στη σύγχρονη εποχή, η πιο διαδεδομένη πηγή πληροφόρησης είναι το διαδίκτυο, οπότε είναι απαραίτητο να μάθεις πώς να αναζητάς εργασία  online . Οι περισσότερες εταιρίες πληροφορούν τους επισκέπτες των ιστοσελίδων τους για κενές θέσεις εργασίας. Επίσης, βεβαιώσου ότι όλα τα προφίλ σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προβάλλουν το επαγγελματικό σου προφίλ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

  1. Επικαιροποίησε το βιογραφικό σου

Φρόντισε να συντάξεις ένα άψογα ενημερωμένο βιογραφικό. Αναβάθμισέ το με νέες γνώσεις και δεξιότητες που απέκτησες από την προηγούμενη εργασία σου, και εμπλούτισε το με σεμινάρια που παρακολούθησες κατά το χρονικό διάστημα που ήσουν άνεργος.

 

4. Δημιούργησε το πλάνο δράσης (action plan)

Κατέγραψε τις εταιρίες στις οποίες θα ήθελες να εργαστείς και συγκέντρωσε πληροφορίες γι’ αυτές. Ποιος διευθύνει, ποιοι άνθρωποι δουλεύουν εκεί, ποιος είναι ο κύκλος εργασιών των εταιριών, ποιοι είναι οι καλύτεροι πελάτες κ.λ.π.. Γνωρίζοντας καλύτερα τις εταιρείες μπορείς να μάθεις εκ των έσω ευκαιρίες καριέρας που προσφέρονται!

Καλή επιτυχία!

Δουλειά μας είναι, μέσω του Career Coaching, να σε βοηθήσουμε να πετύχεις τους επαγγελματικούς και προσωπικούς σου στόχους γρήγορα και αποτελεσματικά! Είμαστε κοντά σου! Συνδέσου μαζί μας, στέλνοντας e-mail  στο info@dynamicallycoaching.com για να κλείσουμε μια 15 min  ΔΩΡΕΑΝ συνεδρία μέσω SKYPE.

Με εκτίμηση και σεβασμό,
Dynamic Coaching Lab

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

.