Πώς να κερδίσεις τις εντυπώσεις στη συνέντευξη για δουλειά

Εάν σε έχουν καλέσει για συνέντευξη, έχεις τα θερμά  μας συγχαρητήρια. Αυτό σημαίνει ότι έστειλες ένα αποτελεσματικό βιογραφικό που σε έφερε στο κρίσιμο στάδιο της συνέντευξης. Ωστόσο, έχεις μια και μοναδική ευκαιρία για να κερδίσεις τις εντυπώσεις και να πείσεις ότι είσαι αυτό που ψάχνουν. Σε αυτό το άρθρο θα μάθεις τον τρόπο για να εντυπωσιάσεις στη συνέντευξη για δουλειά.

Για μια πετυχημένη συνέντευξη το ζητούμενο είναι να καταφέρεις να πείσεις το συνομιλητή σου ότι είσαι ο κατάλληλος για την κάλυψη της θέσης. Θα πείσεις τον εν δυνάμει εργοδότη σου, εάν με τις απαντήσεις και την στάση σου δείξεις σιγουριά για τον εαυτό σου και επαγγελματισμό. Η σιγουριά πείθει γιατί εμπνέει εμπιστοσύνη.

Είναι σημαντικό με το που θα  μπεις  στην αίθουσα της συνέντευξης να κάνεις μια καλή πρώτη εντύπωση. Να θυμάσαι ότι, από τα πρώτα δευτερόλεπτα, κρίνεσαι και αξιολογήσε, πριν καν προλάβεις να μιλήσεις, από την εμφάνιση, το ντύσιμο,  τον τρόπο που κοιτάς και κινείσαι. Ίσως γι’ αυτό το λόγο για τους περισσότερους οι συνεντεύξεις αποτελούν μια αγχωτική διαδικασία. Η αλήθεια είναι ότι βρίσκεσαι στο επίκεντρο της προσοχής και χρειάζεται να βρεις το κουράγιο στην ουσία να πουλήσεις τον εαυτό σου! Μερικά tips για να επενδύσεις σε μια άψογη  πρώτη εντύπωση είναι:

  1. Dress for success με επαγγελματική εμφάνιση

Η συνέντευξη είναι μια επαγγελματική  περίσταση, οπότε το ντύσιμο σου χρειάζεται να εμπνέει επαγγελματισμό. Ντύσου όπως θα ντυνόταν ο πιο προσεγμένος υπάλληλος του κλάδου στον οποίο απευθύνεσαι. Επέλεξε ουδέτερα ρούχα και αξεσουάρ, έχοντας πάντα στο νου σου το ύφος της εταιρείας στην οποία απευθύνεσαι.

  1. Η ευθυτενής στάση και το σταθερό βήμα εκπέμπουν δυναμισμό

Να θυμάσαι πως η συνολική σου εικόνα χρειάζεται να αποπνέει αυτοπεποίθηση, επαγγελματισμό, ενδιαφέρον και ενθουσιασμό. Με αυτά τα 4 βασικά στοιχεία θα κερδίσεις τις εντυπώσεις!

  1. Θετική στάση

Μπαίνοντας στον χώρο της συνέντευξης μην παραλείψεις τη χειραψία. Δώσε έμφαση σε μια ζεστή χειραψία που να εκπέμπει σταθερότητα και δυναμισμό. Μην παραλείψεις να ευχαριστήσεις τον συνεντευκτή για την πρόσκληση με ένα ειλικρινές χαμόγελο. Φρόντισε να είσαι χαμογελαστός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ώστε να χτίσεις ένα τρόπο σύνδεσης με το συνομιλητή σου. Μπορεί να νομίζεις ότι σε μια συνέντευξη χρειάζεται να φανείς πολύ σοβαρός, όμως αυτή η στάση σε εμποδίζει  από το να γίνεις συμπαθής στον άνθρωπο απέναντί σου. Οπότε χαμογέλα διατηρώντας μια θετική στάση.

  1. Άλλα μου λεν τα μάτια σου…

Διατήρησε την οπτική επαφή για να συνδεθείς με το συνομιλητή. Η επαφή με τα μάτια είναι μια εξαιρετική μέθοδος για να δείξεις ειλικρίνεια, ενδιαφέρον, και αξιοπιστία.

  1. Επικοινωνία

Σημαντικό προσόν ενός υποψηφίου είναι οι υψηλές επικοινωνιακές ικανότητες. Ο τρόπος που μιλάς και τα μηνύματα που εκπέμπεις μέσω της γλώσσας του σώματος μαρτυρούν τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες. Η τέχνη της  επικοινωνίας  είναι το κλειδί της επιτυχίας σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Μπορείς  να βελτιώσεις την εικόνα που εκπέμπεις στους γύρω σου, συμμετέχοντας στα βιωματικά σεμινάρια: Αποτελεσματική επικοινωνία και Γλώσσα σώματος που διοργανώνει το Dynamic Coaching Lab. Για πληροφορίες στείλε e-mail  στο info@dynamicallycoaching.com.

  1. Οργάνωση

Τέλος, μην ξεχάσεις να έχεις μαζί σου ένα αντίγραφο του ενημερωμένου βιογραφικού σου. Αυτή η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά γιατί αποδεικνύει ότι είσαι οργανωμένος και σε ετοιμότητα.

Δουλεύοντας, πάνω σε αυτές τις συμβουλές θα βελτιώσεις σημαντικά την εικόνα που αντικατοπτρίζεις προς τα έξω και θα έχεις όλα τα εφόδια για  να κάνεις μια εξαιρετική πρώτη εντύπωση που σύντομα θα φέρει την επιτυχία!

Δουλειά μας είναι να σε βοηθήσουμε να πετύχεις τους επαγγελματικούς και προσωπικούς σου στόχους. Είμαστε κοντά σου για να σε βοηθήσουμε να βρεις τη δουλειά που επιθυμείς! Μόνο με 2-3 οικονομικές συνεδρίες μπορούμε να σε βοηθήσουμε να καταλάβεις ποιες ικανότητες  χρειάζεται να βελτιώσεις ώστε να εξασφαλίσεις την επαγγελματική  επιτυχία.Συνδέσου μαζί μας, στέλνοντας e-mail  στο info@dynamicallycoaching.com για να κλείσουμε μια 15 min  ΔΩΡΕΑΝ συνεδρία μέσω SKYPE.

Θα χαρούμε να σε γνωρίσουμε!

Με εκτίμηση και σεβασμό,
Dynamic Coaching Lab

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

.