Πώς το Coaching θα μεταμορφώσει τη ζωή σου

«Όλοι μας χρειαζόμαστε ανθρώπους να μας αξιολογούν. Με αυτόν τον τρόπο βελτιωνόμαστε», διαπιστώνει ο πασίγνωστος Bill Gates, γκουρού της τεχνολογίας και της Microsoft. Έτσι είναι. Όλοι χρειάζονται έναν προπονητή ζωής, έναν Life Coach δηλαδή, για να αξιολογεί με αντικειμενικά κριτήρια την πρόοδο όσον αφορά τους στόχους που έχουν θέσει σε επαγγελματικό και  προσωπικό επίπεδο. Ουσιαστικά, ο Life Coach σε παρακινεί να αναλάβεις δράση και να βελτιώσεις τη ζωή σου σε όποιο τομέα νιώθεις την ανάγκη, ακολουθώντας ένα πλάνο ενεργειών με συγκεκριμένα βήματα.

Σύμφωνα με τον ορισμό του διακεκριμένου Coach, David Wise,  η τέχνη του Coaching βοηθά τους ανθρώπους στο να λαμβάνουν συνειδητές αποφάσεις και τους ενδυναμώνει για να γίνουν ηγέτες στη ζωή τους!

Η επιστήμη του Coaching βασίζεται σε σύγχρονα μαθησιακά μοντέλα που βελτιώνουν άμεσα και γρήγορα τις ικανότητες και τις κοινωνικές δεξιότητες του ατόμου, ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικό και παραγωγικό τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική του ζωή.

Πιο συγκεκριμένα, η μέθοδος προσωπικής ανάπτυξης του coaching προσφέρει:

  • Επίτευξη συγκεκριμένων στόχων
  • Εξάσκηση  χρήσιμων δεξιοτήτων και τελειοποίησή τους
  • Αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση
  • Αναγνώριση προσωπικής δύναμης και ενδυνάμωση
  • Αντιμετώπιση και επίλυση προβλημάτων (π.χ. ανεργίας, οικονομικών, σχέσεων)
  • Απελευθερωση από περιοριστικά πιστεύω και χαμηλή αυτό-εκτίμηση σε  θέματα προσωπικά και καριέρας
  • Μείωση εργασιακού άγχους
  • Υπέρβαση φόβων και εμποδίων
  • Θετική στάση και νοοτροπία
  • Ενθάρρυνση για ανάληψη πρωτοβουλίας
  • Καταπολέμηση της αναβλητικότητας με δραστηριοποίηση
  • Βελτίωση επικοινωνιακής ικανότητας
  • Χτίσιμο υγιών διαπροσωπικών σχέσεων
  • Ανάπτυξη συναισθηματικής νοημοσύνης

Σήμερα, το coaching και η ανάπτυξη καριέρας είναι αλληλένδετες έννοιες, αφού το coaching προσφέρει υψηλού επιπέδου επαγγελματική εκπαίδευση τόσο στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού και της εταιρικής κουλτούρας  όσο και στις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας. Πώς  εφαρμόζεται στην πράξη;

O επαγγελματίας Coach εκπαιδεύει τους ενδιαφερομένους βιωματικά, είτε με σεμινάρια είτε με ατομικές συνεδρίες, πάνω σε συγκεκριμένες τεχνικές και coaching εργαλεία, μαθαίνοντάς τους πώς να διαχειρίζονται με τον πιο επιτυχημένο τρόπο τις διαπροσωπικές τους σχέσεις και να αντιμετωπίζουν αρμονικά τις προκλήσεις της ζωής.

Κατά βάση, ο Coach ενθαρρύνει την υιοθέτηση εκείνου του τρόπου σκέψης, της στάσης, των συνηθειών και μοτίβων συμπεριφοράς που εξυπηρετεί τον άνθρωπο και τον βοηθά να ανακαλύψει το δυναμικό που κοιμάται μέσα του (χαρίσματα, ταλέντα, κλίσεις), με απώτερο σκοπό να το αξιοποιήσει δημιουργικά.

Γιατί να επιλέξω το coaching; Γιατί απλά ως μέθοδος λειτουργεί! » Κάθε μέρα βλέπω να γίνομαι καλύτερος και πιο δυνατός», ακούω συχνά να λένε οι πελάτες μου. «Ελένη, το coaching μου πρόσφερε την απαραίτητη ενέργεια και ώθηση που χρειαζόμουν για να προχωρήσω σε αλλαγές στη ζωή μου». «Χάρη στο coaching πίστεψα στον εαυτό μου και πέτυχα στόχους που δεν φανταζόμουν καν ότι είχα τη δύναμη να τους υλοποιήσω».

Όπως καταλαβαίνεις, το coaching είναι ένα υπέροχο ταξίδι προσωπικής μεταμόρφωσης, που μπορεί να αλλάξει ολόκληρη τη ζωή σου. Η επιλογή είναι δική σου!

 

Πηγή: www.taxydromos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

.